Військові кібери зламали сервери компаній, які допомагають РФ воювати проти України

Військові кібери зламали сервери компаній, які допомагають РФ воювати проти України
Замість стартових сторінок на російських сайтах з’явилося зображення стилізованої труни у вигляді матрьошки
скріншот

Кібери оригінально привітали партнерів російського військово-промислового комплексу з днем РФ

Військові кібери сьогодні, 12 червня, зламали сервери партнерів російського військово-промислового комплексу. Зокрема, йдеться про понад 15 сайтів російських компаній

Як стало відомо АрміяInform, військові кібери втрутилися в роботу сайтів компаній, які залучені у ВПК ворога. Замість стартових сторінок на цих сайтах з’явилося зображення стилізованої труни у вигляді матрьошки з написом «С Дном россии».

Зокрема, серед підприємств, чиї сервери зазнали атаки:  «НДТ-РТ», офіційний вид діяльності підприємства – радіаційна безпека підприємств. Організація ймовірно займається обслуговуванням стратегічних об’єктів. Також – «МехТрейд», яка офіційно займається продажем верстатів і обладнання та підозрюється в обході санкцій.

Як повідомляв «Главком», у травні військові кібери втрутилися в роботу понад 15 російських сайтів і зупинили їх роботу. Усі вони належали до системи розповсюдження російських наративів в український інформпростір..

Нагадаємо, українські кіберфахівці уразили російські сайти, які підтримують компанії «Ремдизель», що випускає бронемашини «Ахмат».

Також у Росії стався масштабний збій в роботі електронних сервісів у результаті масштабної  DDoS-атаки кіберфахівців Головного управління розвідки України.

Раніше стало відомо, що затримання заступника міністра оборони Російської Федерації Тимура Іванова стало результатом дій Головного управління розвідки України.

До слова, перший в історії світовий рейтинг кіберзлочинності, складений у рамках дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Уельсу, очолила Росія.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: