5G в Україні: Федоров розповів, коли запустять пілотний проєкт

5G в Україні: Федоров розповів, коли запустять пілотний проєкт
Федоров анонсував також анансував створення цифрової платформи для моніторингу кримінальних справ проти бізнесу та велику реформу в освіті
фото: пресслужба Мінцифри

За словами міністра цифрової трансформації, війна впливає на частоти, «саме через це може не вийти, але варто спробувати»

Пілотний проект 5G-зв'язку в Україні може бути запущений уже в поточному році. Про це в інтерв’ю Forbes Україна заявив віце-премʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«З 2019 року, коли я прийшов на посаду, ми зробили більше, аніж планували. В нас було чотири ключові напрямки: послуги, цифрова економіка, цифрові навички та сфера телекомунікацій», – розповів Федоров.

Він наголосив, що у 2019 році було відразу зроблено перерозподіл частот, для того щоб активно розвивався 4G. Тож пілот 5G, хоча б локально, ймовірно, вийде зупистити у 2024 році. Також міністр зауважив, що повномасштабна війна впливає на частоти, які для цього потрібні, проте «спробувати варто».

«Я вірю в підприємців та бізнес. Не вірю в роль держави в економіці. Не вважаю, що вона має займати важливе місце. Потрібно максимально все відпускати, тому, наприклад, існує «Дія.City», – підкреслив очільник Мінцифри.

Також Михайло Федоров акцентував, що йому б хотілося запустити більше проєктів, пов’язаних з інноваціями для бізнесу, – стимулів, які б змушували модернізувати підприємства. Наприклад, грантову програму, яка фінансово підтримує інновації: від запровадження CRM-систем до нових технологій виробництва. 

Раніше Федоров анонсував нову послугу онлайн-шлюбів за допомогою відео.

«Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в «Дії» за допомогою відео. Це буде також дуже технологічно», – сказав Федоров в ефірі національного телемарафону.

Віцепрем'єр не захотів розкривати більше деталей нового сервісу, але наголосив, що там буде багато цікавих елементів цього процесу.

Стало відомо, що санкції залишили Росію без 5G як мінімум до 2030 року.

Читайте також: Кінець епохи Nokia. Компанія HMD Global планує ребрендинг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: