Кримська декларація в США: аналогів їй не було з 1940 року (відео)

Кримська декларація в США: аналогів їй не було з 1940 року (відео)

США офіційно проголосили політику, яка підтверджує, що Вашингтон відкидає претензії Росії на анексію Криму

Заява державного секретаря Майка Помпео, оприлюднена 25 липня напередодні його запланованого свідчення в комітеті з міжнародних відносин Сенату, з’явилася після недавніх суперечливих заяв президента Дональда Трампа і представників його адміністрації навколо можливості того, чи не готується Вашингтон змінити на протилежну політику щодо Криму, яка діє від самого захоплення півострова Росією 2014 року.

У МЗС України відзначили офіційно проведений Сполученими Штатами зв’язок між політикою щодо Криму та невизнанням анексії балтійських держав з боку СРСР.

«Ця декларація підтверджує постійність політики США у питанні поваги до суверенітету і територіальної цілісності. Так само як і в декларації Велеса 1940 року, Сполучені Штати Америки послідовно підтримують основоположний принцип міжнародного права ex injuria jus non oritur», – наголошується у заяві.

Нагадаємо, 25 липня США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної декларації. У заяві держсекретаря Майка Помпео вказується, що США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Державний департамент США вручив Кримську декларацію групі українських посадовців, серед яких був лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Президент України Петро Порошенко вважає, що заява США «нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій».

Очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що «маємо зміцнити зусилля і тиснути на Росію».

Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про підтримку офіційної політики США щодо невизнання анексії Криму.

Глава МЗС Німеччини заявив про незмінність позиції Берліна щодо Криму - незаконна анексія півострова Росією суперечить нормам міжнародного права.

Читайте також повний текст Кримської декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: