Окупанти все лізуть і лізуть: репортаж з першої лінії оборони Бахмуту (відео)

Окупанти все лізуть і лізуть: репортаж з першої лінії оборони Бахмуту (відео)
РФ намагається захопити Бахмут з першого серпня минулого року
фото: скріншот з відео «Українського Свідка»

Знімальна група «Українського Свідка» зафільмувала, як ЗСУ боронять місто від окупантів

Російська армія намагається захопити Бахмут з першого серпня 2022 року. Артилерія працює всюди, а російських загарбників видно неозброєним оком. У квітні 2023 знімальна група «Українського Свідка» заїхала у Бахмут і зафільмувала невеликий фрагмент того, як армійці боронять місто.

Бахмут показали бійці 93 ОМБр «Холодний Яр» та пресофіцерка бригади Ірина Рибакова із позивним Риба. Ці люди перебувають всередині міста, в самому його серці. Риба нещодавно повернулась зі Сполучених Штатів, де брала участь у програмі Open World. Програма присвячена участі жінок у війні.

«Треба розуміти різницю між Бахмутським напрямком та Бахмутом. Можна знімати арту, якусь техніку, але дістатись піхоти на першій лінії буває дуже непросто. Ще складніше потім звідти виїхати», – зазначає Ірина Рибакова.

Основна перевага окупантів – це їхня кількість. Але навіть попри це, якісно бійці ЗСУ свого противника переважають.

За словами командира, коли брали полоненого, то знайшли в нього таблетки. Каже, не виключають, що якісь психотропні, адже важко знайти інше пояснення чому окупанти все лізуть і лізуть, навіть під мінометним вогнем.

Звісно, дається взнаки перевага росіян в артилерії. Співвідношення арти – приблизно один до восьми.

Підрозділ військового з позивним Паркер утримує дуже важливу позицію. Як каже воїн, якщо противник протисне тут, то ліворуч та праворуч буде тир.

«Боєприпасів вистачає, але якщо йдеться, до прикладу, про міномети, то ми просто не встигаємо перекривати вогонь противника», – розповідає Паркер.

Також знімальна група «Українського Свідка» зафільмувала побут військових, які боронять місто. З комфортних умов – тільки груби, якими бійці можуть опалювати приміщення. В цілому ж вони живуть у вщент зруйнованих будинках, які більше нагадують нетрі.

І навіть попри максимальну інтенсивність боїв, у місті все ще залишаються цивільні. Переважно, це – літні люди, але трапляється і молодь. Військові досі вмовляють їх евакуюватись з міста разом з волонтерами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: