На Вінниччині минулого року впіймали 453 браконьєри

На Вінниччині минулого року впіймали 453 браконьєри

Під час рейдових перевірок на мисливських угіддях Вінниччини протягом минулого року до адміністративної відповідальності притягнули 453 особи

Протягом 2018 року було здійснено 1015 рейдів. В них задіяли більше 2700 осіб, серед яких представники державної лісової охорони, єгерської служби лісгоспів та працівники поліції. Наслідком роботи рейдових бригад стало складання 453 протоколів та, відповідно, притягнення до відповідальності 453 осіб.

Окрім цього учасники рейдових бригад зняли близько 800 петель. Про це інформує прес-служба Вінницької ОДА.

«Це наймасовіша через свою дешевизну і простоту виготовлення браконьєрська снасть в Україні для здобування мисливських тварин.Крім того, це дуже жорстокий вид добування дичини. Потрапивши в зашморг, тварина довго мучиться від болю, повільно задихаючись. Основна небезпека від їхнього застосування пов’язана з тим, що після закінчення зими петлі браконьєрами не знімаються, а тварини гинуть у петлях й надалі», – йдеться у повідомленні.

Загальна площа мисливських угідь на Вінниччині становить 2 136 000 га. Ці території розділені між 47 юридичними особами, які займаються веденням мисливського господарства. Водночас на держпідприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства припадає 257,1 га мисливських угідь області.

На Вінниччині зареєстровано більше 28 000 мисливців.

«Лісівники Вінниччини ведуть постійну роботу над створенням для мисливських звірів кращих умов існування – це забезпечення кормовою базою, регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин, боротьба з браконьєрством. 3а 2018 рік Вінницьким ОУЛМГ було видано 47 дозволів на добування хижих та шкідливих тварин», – зазначається у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: