Півтисячі вінницьких комунальників на боротьбу зі снігом

Півтисячі вінницьких комунальників на боротьбу зі снігом

Як розчищають місто від наслідків негоди

У Вінниці за останню добу випало 16 мм снігу, а висота снігового покрову наразі становить 19 мм. Для очищення вулиць міста від снігу було задіяно 40 одиниць техніки. Синоптики попереджають, що снігопад продовжиться й 14 грудня. Очікується пониження температури до -4С.

Як повідомляє Вінницька міська рада, комунальні служби працювали вночі. Заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Сергій Гречанюк розповів, що прибудинкові території розпочали прибирати з самого ранку близько 500 двірників. Задіяна також і техніка, яка розчищає проїзди.

«У таких складних погодних умовах важливо об’єднувати зусилля. Сьогодні люди, які прибирають двори, здебільшого похилого віку. Зрозуміло, що їм важко, і вони не можуть виконувати роботу так швидко, як би хотілось мешканцям. Тому і ми, і самі двірники будуть вдячні, якщо жителі, які мають вільний час, по-людськи допоможуть прибрати біля свого під’їзду, розчистять пішохідні доріжки чи територію біля своєї автівки».

За словами Гречанюка, на прибудинкові території виїхала також 21 одиниця техніки. Прибирання розпочали о 4-й ранку, двірники вийшли о 6-й. Водночас основною проблемою є автомобілі, які стоять у дворах і не дають техніці розчистити двори.

«Тому звертаюся до власників, якщо є можливість – відігнати автомобілі щоб ми виконали свою роботу», – сказав Сергій Гречанюк.

Також Володимир Чорновол, очільник «Вінницького шляхового управління», сказав, що по місту є такі тротуари, де розчищення здійснюється вже вп’яте. Водночас він зазначив, що підприємство у повному обсязі забезпечене технікою та всіма необхідними матеріалами для здійснення.

Як повідомили у Вінницькому гідрометцентрі, сьогодні у місті протягом дня йтиме сильний сніг, місцями будуть хуртовини, на дорогах очікується ожеледиця. Вночі температура становитиме -2С, вдень +3С.

Комунальні служби звертаються до власників автомобілів із проханням не залишати автівки на дорозі, щоб не ускладнювати роботу прибиральній техніці, а також бути пильними на вулицях міста, зберігати дистанцію та безпечний швидкісний режим під час руху.

Нагадаємо, що цього року комунальники розповіли про нові методи очистки тротуарів та розподіл техніки по місту. Окрім того, вже цієї зими для боротьби з ожеледицею на дорогах та тротуарах буде використано природний мінерал бішофіт замість піско-соляної суміші. Цей мінерал є більш екологічним та навіть може використовуватись в якості добрива.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: