Стало відомо, чому Google заборонила використовувати додаток Zoom

Стало відомо, чому Google заборонила використовувати додаток Zoom
Розробники Zoom пообіцяли зосередитися на питаннях безпеки

Популярність Zoom різко зросла від початку пандемії коронавірусу, адже користувачі через суворі карантинні заходи, вимушену роботу з дому

Компанія Google заборонила своїм співробітникам встановлювати популярну останнім часом програму для відеоконференцій Zoom на робочі лептопи.

Про це пише видання BuzzFeed.

Видання посилається на службовий лист, розісланий Google минулого тижня тим співробітникам, на комп’ютерах яких встановлений Zoom. У листі зазначалося, що додаток буде недоступним, починаючи вже з цього тижня. А в якості причини були вказані загрози для безпеки через програму.

«Ми вже тривалий час дотримуємося політики, яка забороняє співробітникам використовувати незатверджені додатки для роботи – поза нашою корпоративною мережею», – заявив у коментарі BuzzFeed офіційний представник Google Хосе Кастанеда.

Одночасно в публікації йдеться, що у корпорації Google є сервіс відеоконференцій Meet, який вважається прямим конкурентом Zoom.

Популярність Zoom різко зросла від початку пандемії коронавірусу, адже користувачі через суворі карантинні заходи, вимушену роботу з дому і приписи дотримуватися соціальної дистанції почали шукати можливість комфортного спілкування за допомогою інтернету. З початку року капіталізація Zoom збільшилася втричі, до понад 43,5 мільярда доларів. Кількість щоденних користувачів у березні перевищила 200 мільйонів. Це в 20 разів більше, ніж у січні.

Розробники Zoom нещодавно також заявили, що врахують усі зауваження, пов’язані з роботою програми. Вони наголосили, що на якийсь час зупинять розробку нових функцій програми, щоб зосередитися на усуненні проблем з безпекою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: