Вантажний корабель SpaceX пристикувався до Міжнародної космічної станції

Вантажний корабель SpaceX пристикувався до Міжнародної космічної станції

Cargo Dragon буде перебувати в складі МКС близько місяця

Фото: NASA

Космічний корабель доставив на МКС близько трьох тонн продовольства, обладнання та матеріалів для проведення наукових експериментів

Вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX здійснив успішне автономне стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Про це повідомляє NASA.

Пристикування до модуля Harmony американського сегмента МКС було здійснене о 13:40 за часом Східного узбережжя США (20:40 за київським часом). Він доставив на станцію близько трьох тонн продовольства, обладнання та матеріалів для проведення до 250 наукових експериментів.

У негерметичному відсіку корабель також привіз комерційний шлюзовий модуль Nanoracks Bishop Airlock, призначений для запуску приватних міні-супутників, а також скидання сміття і відходів з МКС.

Cargo Dragon буде перебувати в складі МКС близько місяця. При цьому вперше до МКС будуть одночасно пристиковані відразу два американських вантажних кораблі. Потім він буде зведений з орбіти, і капсула, яка його спускатиме, приводниться в Атлантичному океані. Корабель привезе результати експериментів, проведених екіпажем МКС, загальною вагою більше 2,3 тонни.

Нагадаємо, 6 грудня ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX стартувала з космодрому на мисі Канаверал і вивела Cargo Dragon на орбіту Землі.

Зараз Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

До слова, голова компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск назвав дату, коли люди полетять на Марс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: