Вперше у світі смартфон прийняв SMS із супутника

Вперше у світі смартфон прийняв SMS із супутника
Звичайний Android-смартфон вперше прийняв SMS-повідомлення із супутника

Технологія дозволить створити глобальну супутникову мобільну мережу

Уперше на звичайний смартфон вдалося передати SMS безпосередньо з супутника. Про це заявляє аерокосмічний стартап Lynk в п'ятницю, 20 березня.

У стартапі зазначають, що технологія дозволяє створити глобальну супутникову мобільну мережу, що дозволяє забезпечити зв'язок у віддалених куточках планети.

За інформацією компанії, тестування проводилося на Фолклендських островах, де тестовий Android-смартфон отримав із супутника повідомлення з текстом This is a test, але перші три літери були обрізані.

Щоб звичайний смартфон вважав супутник Lynk базовою станцією мобільного зв'язку і підключався до неї, було розроблено спеціальне програмне забезпечення. Воно встановлюється на супутник. Смартфон автоматично перемикається на космічний зв'язок, як тільки виходить із зони дії наземних мобільних мереж.

Зазначається, що супутники Lynk важать близько 25 кг і обертаються на орбіті 500 км. Компанія хоче розгорнути комерційний сервіс 4G через рік. Для цього на орбіту необхідно вивести ще кілька сотень апаратів.

До слова, напередодні Xiaomi розробила кейс для дезінфекції смартфонаEue Phone - це спеціальна бактерицидна сумка з вбудованим дезінфектором.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: