Білорусь не планує вступати в ЄС, але зацікавлена у «Східному партнерстві» — МЗС Білорусі

Білорусь не планує вступати в ЄС, але зацікавлена у «Східному партнерстві» — МЗС Білорусі

«Ми не плануємо укладати договір про асоціацію — у нас повинен бути такий документ, як між Євросоюзом і Росією»

Білорусь не планує ставати членом Європейського союзу, але зацікавлена брати участь у його ініціативі «Східне партнерство». Про це заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег Кравченко на форумі «Європейський союз та «Східне партнерство»: підходи до регіонального співробітництва», повідомляє БЕЛТА.

«Білорусь не планує ставати членом ЄС, але оскільки ми є торговими партнерами, у нас дуже багато туристичних, освітніх, персональних зв'язків з Євросоюзом, ми безпосередньо зацікавлені у «Східному партнерстві». Цей формат надає додаткові можливості для взаємодії в інтересах наших країн і народів», — зазначив Кравченко.

Заступник міністра підкреслив, що даний майданчик буде успішним лише в тому випадку, якщо його діяльність буде прагматичною і сфокусованою на певних проектах.

«Ця ініціатива — не вулиця з одностороннім рухом, і, звичайно ж, ми не збираємося вичавлювати ресурси з ЄС. Ми всі зацікавлені в безпеці, процвітанні, економічному розвитку та можливостях, які з'являються для наших людей в освіті, бізнесі», — сказав він.

Кравченко додав, що Білорусь і ЄС мають намір почати переговори про базову угоду.

«Ми не плануємо укладати договір про асоціацію. У нас повинен бути такий документ, як між Євросоюзом і Росією. Нам потрібно його укласти та підписати якомога швидше», — заявив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: