Боротьба за українських робітників: У Польщі побоюються конкуренції Німеччини

Боротьба за українських робітників: У Польщі побоюються конкуренції Німеччини
Розвиток економіки Польщі залежить від іноземних робітників

У Польщі проживає майже 2 мільйони українців, більшість з яких є трудовими мігрантами

Після вступу в силу нового німецького міграційного закону, що відкриває ринок праці для фахівців з третіх країн, до мільйона українських працівників, які працюють зараз у Польщі, можуть податися в сусідню Німеччину. Про це німецькому виданню Welt заявив представник польської бізнес-асоціації ZPP Якуб Бінковський.

«Згідно з нашим помірним сценарієм, який ми вважаємо реалістичним, 500 тис. українців залишать польський ринок праці. Згідно з нашим негативним сценарієм, - це буде вдвічі більше», - заявив Бінковський.

Асоціація, яка представляє інтереси понад 50 тис. підприємств, стурбована міграційним законодавством ФРН. Польщу як жодну іншу країна торкнеться від'їзд українців, які отримають шанс знайти більш високооплачувану роботу в сусідній країні.

За оцінками фахівців, у Польщі проживає майже 2 мільйони українців, більшість з яких є трудовими мігрантами. Розвиток економіки країни дуже залежить від іноземних робітників.

Як повідомлялось, минулої середи Федеральний уряд Німеччини схвалив законопроект, покликаний полегшити імміграцію іноземних кваліфікованих робітників із країн, що не входять в ЄС. У разі, якщо цей законопроект буде проголосований Бундестагом, він набуде чинності 1 січня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: