Чи може Україна увійти в НАТО під час війни: відповідь Альянсу

Чи може Україна увійти в НАТО під час війни: відповідь Альянсу
Александр Вінніков розповів про можливість членства
Скріншот із відео

Немає такої норми, яка забороняла б вступ країни до Альянсу під час військових дій на її території

Глава представництва НАТО в Україні Александр Вінніков заявив, що в статуті Альянсу немає норми, яка би не дозволяла країні отримати членство під час війни на її території. Тобто в України є всі шанси стати членом НАТО попри російську агресію. Про це пише «Європейська правда».

Країни-члени НАТО, за словами Віннікова, мають бути впевненими, що вступ нової держави посилить безпеку Альянсу. Через це рішення про прийняття країн ухвалюється колективно.

Александр Вінніков заявив, що Альянс зацікавлений у тому, щоб агресія Росії залишалася червоною лінією для НАТО. Тому Україна повинна протистояти цій агресії. Звісно, що не без допомоги НАТО.

Вінніков розповів, що після вторгнення Росії на територію України, Північноатлантичний альянс збільшив свою військову присутність у Чорному морі, кораблі НАТО заходять в українські порти, а наші військові беруть участь в міжнародних військових навчаннях. Зокрема представник альянсу відзначив Sea Breeze – 2021.

«Цьогорічний Sea Breeze – найбільший в історії, в ньому взяли участь понад 30 країн. Все це – чіткі, конкретні кроки солідарності та підтримки, які ми плануємо продовжувати», – додав Вінніков.

Нагадаємо, дискусії про можливість членства України в НАТО набрали обертів після слів президентки Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україна не може приєднатися до Альянсу, поки частина її території окупована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: