Демократи отримали більшість у Палаті представників США

Демократи отримали більшість у Палаті представників США
Реалізувати процедуру імпічменту демократам, скоріш за все, не вийде

Тепер демократи можуть уповільнювати, або взагалі – блокувати, реалізацію президентських задумів

Демократична партія США на проміжних виборах отримала більшість у Палаті представників США. Цього року Палата представників переобиралась повністю. На проміжних виборах боротьба йшла за усі 435 місць.

Маючи більшість у Палаті представників, демократи можуть уповільнювати, або взагалі – блокувати, реалізацію президентських задумів. Білий дім може опинитись перед численними складнощами із ухваленням законодавчих ініціатив, якщо ці ініціативи вимагають схвалення обох палат парламенту. Наприклад, перемога демократів у Палаті представників може обмежити виконання деяких передвиборчих обіцянок президента, таких, як, наприклад, будівництво стіни на кордоні із Мексикою.

Результати виборів до Палати представниківРезультати виборів до Палати представників

А от реалізувати процедуру імпічменту демократам, скоріш за все, не вийде – вона вимагає двох третин голосів Сенату, яких демократам не вдалось отримати на проміжних виборах. Хоча, маючи контроль над Палатою представників, демократи можуть ініціювати процес.

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями.

Результати виборів до СенатуРезультати виборів до Сенату

Республіканська партія США на проміжних виборах зберігла більшість у Сенаті. В цій палаті Конгресу перемога республіканців була очікуваною. Переобиралось 9 республіканців, решта – демократи. 10 представників Демократичної партії переобиралось в округах, де під час минулих виборів переміг Дональд Трамп.

Нагадаємо, що 6 листопада у США відбулись так звані проміжні вибори. Їх називали безпрецедентними та найкоштовнішими виборами у США. Громадяни США обирали 435 членів Палати представників та 33 сенаторів. Усіх членів Палати представників переобирають кожні два роки, третина Сенату також визначалась на нинішніх виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: