Держдеп США підтвердив підготовку нових антиросійських санкцій

Держдеп США підтвердив підготовку нових антиросійських санкцій
Державний департамент США

Додаткові санкції наразі перебувають на розгляді

Нові санкції проти Росії зараз перебувають на розгляді в адміністрації США та опрацьовуються на міжвідомчому рівні.

Про це заявила у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт.

«Додаткові санкції наразі перебувають на розгляді», - зазначила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона уточнила, що йдеться про нові обмеження «проти росіян та проти російських установ», і це питання обговорюється в адміністрації «на міжвідомчому рівні». Натомість, станом на сьогодні, Держдеп не має офіційних анонсів з цього питання, зауважила Науерт, хоча, за її словами, «обговорення нових санкціях не припиняються».

Речниця Держдепу нагадала, що 6 квітня США запровадили нові санкції проти російських олігархів, у тому числі проти кількох російських компаній, які були причетні до постачання озброєння та матеріалів в Сирію, зокрема, компонентів для протиракетних систем С-400.

Науерт відмовилась коментувати висловлювання постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, яка заявила в неділю про готовність адміністрації запровадити вже в понеділок нові санкції проти Росії через її підтримку кривавого режиму Асада.

Як відомо, президент США Дональд Трамп розпорядився відкласти введення додаткових економічних санкцій проти Росії.

Раніше постійний представник США при ООН Нікі Гейлі заявляла про ймовірність оголошення нових санкцій проти Росії міністерством фінансів США через позицію Москви в сирійському конфлікті.

У понеділок представник Білого дому Сара Сандерс заявила журналістам, що адміністрація розглядає можливість введення додаткових санкцій відносно Росії після хімічної атаки в Сирії. Однак, за її словами, рішення поки не ухвалено.

За інформацією ЗМІ, офіційні джерела в адміністрації США підтвердили, що економічні санкції проти Росії «серйозно розглядаються» поряд з іншими заходами, які можуть бути прийняті проти Росії.

Однак, за словами Трампа, щодо цих заходів поки немає остаточного виконавчого рішення, додає Washington Рost.

За інформацією ЗМІ, у Вашингтоні вважають малоймовірним, що президент США схвалить додаткові санкції до появи нового серйозного приводу з боку Росії.

Раніше повідомлялося, що нові санкції проти РФ стосуватимуться будь-яких компаній, що причетні до виготовлення обладнання, пов'язаного з використанням хімічної зброї у Сирії.

Наагадаємо, посол США у РФ Джон Хантсман попередив російське міністерство закордонних справ про підготовку Вашингтоном нових санкції щодо Росії. Цього разу вони будуть введені за підтримку сирійського режиму.

Влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’днаному королівстві

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджає про можливість настання хаосу у міжнародних відносинах, якщо країни Заходи продовжать удари в Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: