Деждеп США назвав Росію «морським чудовиськом»

Деждеп США назвав Росію «морським чудовиськом»
Морське чудовисько кракен

У Держдепі відзначають, що у Росії «довгі руки та щупальці»

Офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт назвала Росію «чудовиськом з морських глибин» через бажання Москви впливати на вибори в інших країнах. Про це повідомляє прес-служба Держдепу США.

«Росія має довгі руки. У Росії багато щупалець. Ми вважаємо, що Росія має свій інтерес не лише у виборчій політиці США. Вона хоче мати вплив на результати виборів у багатьох інших країнах. Це справжнє чудовисько з морських глибин», - розповіла Нойерт.

За її словами, Москва зобов'язана взяти на себе відповідальність і визнати свою причетність до спроби убивства колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

«Двері для діалогу з російським урядом залишаються відкритими. Однак, Росія повинна взяти на себе відповідальність за цей напад і припинити свою безглузду і агресивну політику», - додала представник Держдепу.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

В цілому, вже 27 країн повідомили про висилку більше 140 російських дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: