До Німеччини прибуває дедалі більше репатріантів із пострадянських країн

До Німеччини прибуває дедалі більше репатріантів із пострадянських країн

Українці за своєю чисельністю серед репатріантів знаходяться на третьому місці

Протягом останніх п'яти років у Німеччині спостерігається помітне зростання кількості пізніх переселенців. Лише впродовж 2017 року розташований у землі Нижня Саксонія єдиний у ФРН табір прийому пізніх переселенців з країн колишнього СРСР зареєстрував 7134 репатріантів. Про це в неділю, 14 січня, повідомив директор установи Гайнріх Герншемаєр у розмові з журналістами інформагенції dpa.

За словами Герншемаєра, зафіксована торік кількість пізніх переселенців із країн пострадянського простору перевищує показник 2016 року на близько 500 осіб. Більшість із прибулих до Німеччини пізніх переселенців - молоді сім'ї, котрі вже мають у ФРН родичів, наголосив керівник установи.

Серед новоприбулих до ФРН пізніх переселенців кількісно лідирують вихідці з Казахстану та Росії. «На третьому місці наразі стоїть Україна», - зазначив Герншемаєр. Багато з новоприбулих мають освіту, додав він.

Максимальне число етнічних німців-пізніх переселенців прибуло до Німеччини 1990 року - 400 тисяч осіб. Натомість мінімальну кількість таких переселенців, котрі прибули за рік у ФРН, зафіксували 2012 року - 1800 репатріантів. Відтоді число пізніх переселенців постійно зростало.

До цього, зокрема, призвели зміни в законодавстві, що значно спростили в'їзд у країну з метою возз'єднання сімей, зазначає агентство dpa. На думку експертів, у найближчому майбутньому число пізніх переселенців з країн пострадянського простору й надалі зростатиме.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: