Франція продовжила надзвичайний стан через коронавірус до 24 липня

Франція продовжила надзвичайний стан через коронавірус до 24 липня
В запропонованих заходах не буде жодних прикордонних обмежень між французькими округами

«Скасування надзвичайної ситуації раніше зазначеного терміну «витратить даремно значні зусилля, докладені французьким народом» – Веран

Уряд Франції продовжив надзвичайний стан через коронавірус на два місяці в рамках комплексу заходів, які будуть запропоновані парламенту у вівторок.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Олів’є Веран, повідомляє Le Fugaro.

Після засідання кабінету міністрів з приводу коронавірусної кризи до Верана приєднався міністр внутрішніх справ Крістоф Кастаньє, який запропонував прийняти новий закон, за яким надзвичайна ситуація в області охорони здоров’я буде продовжена до 24 липня.

Веран сказав, що скасування надзвичайної ситуації раніше зазначеного терміну «витратить даремно значні зусилля, докладені французьким народом».

«Якби ми скоротили відразу 11 травня зусилля, які ми доклали, то всі вони були б марними», – сказав Веран.

Інші запропоновані заходи включають обмеження поїздок і введення процесу карантину для людей, що в’їжджають до Франції з-за кордону, Корсики та інших заморських територій.

«Завдання уряду не в тому, щоб перешкодити французам подорожувати – завдання уряду – не дати вірусу подорожувати», – сказав міністр.

Кастаньє додав, що в запропонованих заходах не буде жодних прикордонних обмежень між французькими округами.

Нагадаємо, станом на ранок 3 травня, в світі від ускладнень, спричинених хворобою, померли 5215 осіб. Сумну першість за кількістю летальних випадків тримає США. Там померла 1691 особа.

У Великій Британії жертвами захворювання стала 621 особа, в Італії – 474, у Бразилії – 340, в Еквадорі – 308, в Іспанії – 276, у Канаді – 175, у Франції – 166, у Мексиці – 113 та 100 жертв в Індії.

Найбільше нових випадків підтвердили у США – 29,7 тисяч. За цей період у Росії діагностували 9,6 тисяч хворих, у Великій Британії – 4,8 тисяч, у Бразилії – майже 4,5 тисяч, в Іспанії – понад 2,5 тисяч, в Індії – 2,4 тисяч, у Перу – більше 2 тисяч та 1,9 тисяч у Туреччині.

Загалом в усьому світі вилікувались понад 1 мільйон 120 тисяч людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: