Генпрокурор США створює підрозділ, що спеціалізуватиметься на діяльності Хезболли

Генпрокурор США створює підрозділ, що спеціалізуватиметься на діяльності Хезболли
Генеральний прокурор США Джеф Сешнс

Джеф Сешнс має намір ліквідувати недоліки політики США періоду Барака Обами

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс в четвер, 11 січня, заявив про те, що Мінюст створив окремий підрозділ, який розслідуватиме діяльність окремих осіб та організацій, які надають допомогу угрупованню Хезболла. Дана організація, яка базується перш за все в Лівані, віднесена США до терористичних угруповань. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дане рішення стало результатом повідомлення у виданні Politico в грудні 2017 року, із якого стало відомо про те, що адміністрація Барака Обами створювала перешкоди в діяльності Управління з боротьби з наркотиками, яке на той час активно займалося наркотрафіком, що пов'язаний із Хезболлою. На такий крок адміністрація 44 президента США пішла у процесі підготовки угоди із Іраном щодо ядерної програми цієї країни. Як відомо Тегеран був ідеологом створення Хезболли в 1980-х роках і є її міжнародним патроном.

Таким кроком Мінюст США і відомство Генпрокурора хочуть гарантувати, що всі розслідування щодо незаконної діяльності Хезболли будуть доведені до кінця.

Новий підрозділ отримає назву «Відділ із питань фінансування Хезболли і наркотероризму».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: