Хакери викрали з держустанов РФ документи щодо війни в Україні

Хакери викрали з держустанов РФ документи щодо війни в Україні

Документи також проливають світло на зв’язок Кремля із РПЦ

У документах ідеться про фальсифікації історії збиття в Україні малайзійського пасажирського літака рейсу МН17

Проект Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) опублікував документи з РФ, які отримав шляхом хакерського зламу. Більшість оприлюднених матеріалів пов'язані з російською війною в Україні.

Також в них йдеться про контакти між Кремлем та Російською православною церквою. Документи розмістили одночасно на веб-сайті DDoSecrets та в Інтернет-архіві. Обсяг викладених в мережу матеріалів становить 175 гігабайтів.

Група DDoSecrets зазначила, що серед опублікованих документів є архів матеріалів з МВС Росії, які WikiLeaks відмовився публікувати у 2016 році.

Також доступ відкрили й до російських електронних листів та інших матеріалів, які отримала хакерська група «Шалтай Болтай». Матеріали щодо фальсифікації історії збиття в Україні малайзійського пасажирського літака рейсу МН17 у 2014 році та документи російського експортера зброї «Рособоронекспорт» — серед розсекречених файлів.

Журналістка Емма Бест з Бостона, яка допомагала створити платформу DDoSecrets, зазначила, що сайтом займається менше ніж 20 осіб і всі вони живуть у різних країнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: