Іспанія не змогла домовитись з Великою Британією щодо Brexit

Іспанія не змогла домовитись з Великою Британією щодо Brexit
Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес зробив заяву щодо угоди із Великою Британією

При відсутності змін Іспанія буде блокувати угоду по виходу Великої Британії з ЄС

За підсумками переговорів між головою уряду Великої Британії Терезою Мей та прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом позиції двох країн з щодо Brexit значно відрізняються. При відсутності змін Іспанія буде блокувати угоду по виходу Великої Британії з ЄС.

Про це у Twitter заявив прем’єр Іспанії Педро Санчес.

«Після моєї розмови з Терезою Мей наші позиції як і раніше далекі. Мій уряд завжди буде захищати інтереси Іспанії. Якщо не буде змін, ми заблокуємо (угоду — ред.) Brexit», — написав глава уряду Іспанії.

Раніше влада Іспанії заявила, що Лондон і Брюссель повелися віроломно в питанні статусу Гібралтару, змінивши в останній момент на прохання британської прем’єр-міністерки Терези Мей політичну декларацію щодо майбутніх відносин між ЄС та Сполученим Королівством.

Відповідні заяви глави іспанського уряду спричинені тим, що у важливій провінції Андалузія, яка має кордон із Гібралтаром, 2 грудня 2018 року будуть проходити регіональні вибори.

При цьому для схвалення угоди із Лондоном на саміті глав держав і урядів потрібне не одностайне схвалення, а лише кваліфікована більшість.

Брюссель у випадку Гібралтару заявив про те, що будь-яка угода між Великою Британією і ЄС не може застосовуватися без окремої угоди між Лондоном і Брюсселем.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: