ЄС відмовив Терезі Мей в проханні почати переговори щодо торгівельних питань

ЄС відмовив Терезі Мей в проханні почати переговори щодо торгівельних питань
Прем'єр Великої Британії Тереза Мей

Лондон і Брюссель все ще зберігають оптимізм щодо майбутнього прогресу в переговорах

У п’ятницю, 20 жовтня, під час другого дня саміту ЄС в Брюсселі, коли британський прем’єр залишила переговори, лідерам решти 27 країн знадобилося лише дві хвилини, щоб схвалити наперед підготовлену заяву із питань Brexit.

Суть цієї заяви в тому, що Лондон не досягнув прогресу з трьох ключових питань (права громадян ЄС у Великій Британії, режим майбутнього кордону із Ірландією і питання фінансових внесків). Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому лідери 27 країн ЄС не відкинули можливість досягнення необхідного прогресу з трьох вищеозначених питань до грудня для початку нового етапу переговорів. Також вони розпорядилися почати підготовку до перехідного періоду у відносинах із Великою Британією, як до цього пропонувала Тереза Мей.

Зі свого боку прем’єр-міністр Великої Британії заявила у п’ятницю, що залишається оптимістом щодо здатності Лондона і Брюсселя прийти до угоди щодо питань Brexit, яка б задовольнила всі сторони. При цьому сторонам іще залишилося багато опрацювати під час переговорів.

Хоча із іншого боку Тереза Мей відмовилася говорити про те, чи вона пішла на відповідні поступки у питанні збільшення фінансового внеску, який має виплатити Велика Британія в процесі виходу із ЄС. До цього британська прем’єрка говорила про готовність заплатити 20 млрд євро, хоча Брюссель вимагав 60 млрд євро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: