Євросоюз розширює перелік небезпечних хімікатів, що спричиняють рак

Євросоюз розширює перелік небезпечних хімікатів, що спричиняють рак

Нові правила мають набути чинності ще до європейських виборів навесні 2019 року

Європейська комісія досягла принципової згоди з Європарламентом та Європейською Радою щодо розширення переліку небезпечних хімікатів, використання яких обмежене у промисловому виробництві і які можуть викликати у працівників захворювання на рак

Про це повідомила єврокомісар з питань праці, соціальних справ, професійної освіти та трудової мобільності Маріанна Тіссен, повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Це вже третє послідовне доповнення до Директиви про обмеження застосування канцерогенних та мутагенних речовин, яким ми робимо фундаментальний крок до захисту європейських робітників від найпідступнішого «мовчазного вбивці» - від раку. Цей крок дозволить поліпшити умови праці для більш ніж мільйона людей і упередити не менше 22 тисяч випадків захворювань, пов'язаних з роботою», - зазначила Тіссен.

За її словами, нові правила, які обмежують застосування небезпечних речовин, забезпечать додатковий захист працівникам у багатьох галузях, зокрема у таких, як виробництво нікель-кадмієвих акумуляторів, виплавка цинку та міді, лабораторні дослідження, виробництво електроніки, будівництво, охорона здоров'я, виробництво пластмас та вторинна переробка.

Водночас нове законодавство є додатковим стимулом для промисловості у впровадженні новітніх технологій, більш безпечних для здоров'я людини.

Як зазначила єврокомісар, нові правила мають набути чинності ще до європейських виборів навесні 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: