Канада перейнялася проблемами «пологового туризму»

Канада перейнялася проблемами «пологового туризму»

Пологовий туризм значно більш поширений, ніж раніше передбачалося – дослідження

У Канаді досі діє принцип надання громадянства за правом землі

Кількість дітей, народжених у Канаді нерезидентами, удесятеро перевищує офіційну статистику. Про це свідчить дослідження канадського Інституту вивчення громадської політики, результати якого опубліковані у виданні Policy Options.

Так, згідно з офіційними даними Статистичного агентства Канади, в 2016 році в країні народилося всього 313 дітей, батьки яких не були резидентами Канади. Однак дослідники Інституту вивчення громадської політики, ґрунтуючись на даних фінансової звітності лікарень, показали, що їх було щонайменше 3200.

Такі суттєві розбіжності у даних дослідники пояснюють тим, що на фінансових документах батьки вказують свої справжні адреси, а на бланках реєстрації новонароджених - тимчасове місце проживання в Канаді.

«Точніші дані свідчать, що пологовий туризм значно більш поширений, ніж раніше передбачалося. Загалом його рівень досі низький, порівняно із загальною кількістю новонароджених у англомовній Канаді (292 тис. у 2017 році) чи кількістю натуралізованих нових громадян (106 тис. у 2017-ому), але ці показники більше не є незначними та зростають», - йдеться у статті.

Канада залишилася однією з небагатьох розвинених держав, у яких досі діє принцип надання громадянства за правом землі. Це значить, що всі діти, народжені на території Канади, автоматично отримують її громадянство, незалежно від міграційного статусу батьків. Це правило не поширюється лише на дітей дипломатів.

Президент США Дональд Трамп кілька разів заявляв про намір скасувати дію «права землі» у Штатах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: