Католицька церква в Польщі відзначає день ісламу

Католицька церква в Польщі відзначає день ісламу
Традиційно день ісламу припадає на перший день після закінчення тижня молитви за єдність християн

Спільна рада католиків і мусульман заохочує всіх, хто вважає Польщу своєю батьківщиною, до спільних ініціатив, особливо в суспільному вимірі

Католицька церква в Польщі відзначає вже 19-й день ісламу. Цього року лозунгом є: «Християни і мусульмани: від конкуренції до співпраці». Традиційно день ісламу припадає на перший день після закінчення тижня молитви за єдність християн. Головні заходи відбуваються в Білостоці на сході Польщі.

За словами колишнього голови папської ради з питань міжрелігійного діалогу архієпископа Майкла Фіцджеральда, день ісламу в Католицькій церкві в Польщі – це важлива ініціатива: «Одним зі способів створити взаємну довіру є відвідувати себе, а також вшанувати свята інших релігій. Однією з перших ініціатив папської ради з питань міжрелігійного діалогу було відправити вітання мусульманам з нагоди закінчення Рамадану, це досі продовжують».

Священик професор Войцєх Клюй з Університету кардинала Стефана Вишинського у Варшаві звернув увагу на значення дня ісламу для численних змішаних християнсько-мусульманських подружжів: «Це просто існує, і ми в якомусь вимірі повинні старатися принаймні не доводити до ворожості між людьми. Існують справи, стосовно яких можливими є спільні ініціативи. Адже мусульмани і християни сьогодні разом становлять понад половину людства».

Спільна рада католиків і мусульман заохочує всіх католиків і мусульман, які вважають Польщу своєю батьківщиною, до спільних дій скрізь, де воно є можливим і потрібним, особливо в суспільному вимірі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: