Кількість жертв пожеж в Каліфорнії сягнула 25 осіб

Кількість жертв пожеж в Каліфорнії сягнула 25 осіб
Поширенню полум'я сприяє сильний вітер і низький рівень вологості повітря
Фото: @KTLAMorningNews

В околицях міста Парадайс на півночі штату загинули 23 людини

Кількість жертв лісових пожеж в американському штаті Каліфорнія зросла до 25 осіб. Тільки в околицях міста Парадайс на півночі штату виявлені 23 загиблих, повідомили представники пожежної служби округу Бьютт ввечері в суботу, 10 листопада. Крім того, троє пожежників отримали поранення. З 8 листопада вогонь знищив близько 6,5 тисяч будівель в місті.

Ще двоє людей знайдено мертвими в місті Малібу на тихоокеанському узбережжі, заявив керівник поліції округу Лос-Анджелес Джон Бенедикт. Напередодні влада міста закликала жителів до негайної евакуації.

Поширенню полум'я сприяє сильний вітер і низький рівень вологості повітря. У боротьбі з вогнем задіяні більше 400 пожежників. За даними департаменту лісового господарства штату, нинішні пожежі вже стали одними з найбільш руйнівних в історії Каліфорнії. В округах Бьютт, Вентура і Лос-Анджелес оголошено надзвичайний стан.

Раніше Гевін Ньюсом, який вступить на посаду губернатора Каліфорнії в січні 2019 року, повідомив, що президент США Дональд Трамп і федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA) схвалили запит властей штату на надання федеральної допомоги.

Президент США Дональд Трамп звинуватив лісові господарства в Каліфорнії у недбалій роботі, через що, за його словами, стихійні пожежі забирають багато життів і завдають великих збитків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: