Китай закликає ігнорувати повідомлення про переслідування уйгурів

Китай закликає ігнорувати повідомлення про переслідування уйгурів

США, Канада, Франція і ФРН неодноразово закликали Пекін закрити табори, де перебуває не менше 1 млн уйгурів

Пекін називає свої заходи в автономному Сінцзян-Уйгурійському регіоні превентивними

Очільник МЗС КНР Ван І заявив про те, що світова спільнота має ігнорувати чутки, які ідуть із автономного Сінцзян-Уйгурійського району щодо переслідування мусульманського населення. Замість цього світ має довіряти інформації офіційного китайського уряду.

До цього США, Канада, Франція і ФРН неодноразово закликали Пекін закрити табори, де перебуває не менше 1 млн уйгурів. Проте КНР посилалася на загрозу від ісламського тероризму в регіоні Сінцзян-Уйгурії для опосередкованого виправдання своїх дій, до остатнього часу заперечуючи навіть сам факт існування відповідних таборів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відповідні заяви Ван І зробив після зустрічі і переговорів в Пекіні із очільником МЗС ФРН Хайко Маасом. На думку очільника китайського зовнішньополітичного відомства світ має розуміти і підтримати політику уряду КНР щодо Сінцзян-Уйгурії, зважаючи на терористичну загрозу. Ван І відзначив, що всі заходи, які Пекін здійснює щодо боротьби із тероризмом в автономному районі на заході країни знаходяться в рамках міжнародної практики боротьби із цією проблемою.

Керівник МЗС КНР заявив, що китайські заходи в Сінцзян-Уйгурії носять по суті превентивний характер і таким чином допомагають попередити загострення проблеми тероризму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: