Колишнього сільського вчителя офіційно оголосили президентом Перу

Колишнього сільського вчителя офіційно оголосили президентом Перу
Колишній сільський учитель Педро Кастільйо відомий своїми популістськими обіцянками
Фото: АР

Педро Кастільйо завоював підтримку найбідніших верств населення

ЦВК Перу офіційно проголосила представника ліворадикальної партії «Вільне Перу» Педро Кастільйо переможцем президентських виборів, які відбулися 6 червня.

Комісія затвердила результат, згідно з яким Кастільйо підтримали 50,12% виборців. Колишній сільський учитель своїми популістськими обіцянками соціальних реформ і справедливого розподілу багатств країни завоював підтримку найбідніших верств населення.

За нього проголосували 8,8 млн осіб. Представниця правопопулістської партії Народна сила, дочка експрезидента Альберто Фухіморі, засудженого на 25 років за організацію «ескадронів смерті» та корупцію, – продовжувачка його політики Кейко Фухіморі – відстала від лідера приблизно на 44 тис. голосів, набравши близько 49,9%. Її спроби оскаржити результати виборів успіху не мали.

У своїй передвиборній програмі Педро Кастільйо спочатку обіцяв «змішану економіку», націоналізацію і боротьбу з монополіями, проте потім від націоналізації відмовився. Новий президент зобов'язався збільшити асигнування на охорону здоров'я і освіту, податки на надприбуток, забезпечити загальний доступ в інтернет, повернути смертну кару, скасувати конституційний суд і встановити контроль над ЗМІ.

Аналітики відзначають його політичну недосвідченість на тлі того, що новому президенту доведеться зіткнутися з цілим спектром найсерйозніших проблем, серед яких посилення політичної поляризації, важка економічна криза (посилена частою зміною президентів і пандемією Covid-19) і небувале зростання корупції.

Як відомо, Кастільйо раніше не мав досвіду у політиці і був вчителем у початковій школі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: