Лукашенко про Росію: Ми не братні держави, ми – партнери

Лукашенко про Росію: Ми не братні держави, ми – партнери

Лукашенко розповів, що у Росії не шукають братерства Білорусі

Лукашенко розповів, що змусило його відмовитись від «братання» із сусідньою Росією

Всебічний характер відносин має серйозне значення не тільки для Білорусі, але також для Росії. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив 24 грудня на нараді з актуальних питань співробітництва з Росією, інформує його прес-служба.

Лукашенко зазначив, що Росія для Білорусі є ключовим зовнішнім партнером.

«Я вже не кажу братською державою, тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятне. Що ж, будемо партнерами», - сказав білоруський лідер.

«Ми завжди підкреслювали значимість цієї взаємодії. Всебічний характер наших відносин має серйозне значення не тільки для Білорусі, але також і для Росії. Вони будуються на системній і, найголовніше, плановій основі», - заявив лідер країни.

Він додав, що з усіх питань домовленостей з Росією в союзній державі і в цілому в плані відносин не тільки як з партнерами, але і як братнім, близьким Білорусі державою, рішення прийнято.

«І на Вищій державній раді, і на союзному Радміні, і в двосторонньому форматі підписано багато угод. На жаль, як я часто говорю, вони не всі виконуються», - звернув увагу Лукашенко.

Раніше ЗМІ повідомили, що на закритій нараді президента Білорусі Олександра Лукашенка з високими чиновниками обговорювали дії країни в умовах російського тиску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: