Лукашенко висловив підтримку Мадуро

Лукашенко висловив підтримку Мадуро
Президенти Венесуели та Білорусі Ніколас Мадуро і Олександр Лукашенко

Білорусь відстежує ситуацію «в дружній Венесуелі і співпереживає, що відбувається в країні»

Президент Білорусі  Олександр Лукашенко висловив підтримку президенту Венесуели Ніколасу Мадуро в ході телефонної розмови.

Про це повідомляється на сайті президента Білорусі.

Лукашенко зазначив, що Білорусь відстежує ситуацію «в дружній Венесуелі і співпереживає, що відбувається в країні».

Президент підкреслив, що Білорусь повністю віддана і послідовно виступає за мирне врегулювання внутрішньої ситуації у Венесуелі виключно в рамках правового поля і конституції країни.

«Категорично не підтримуємо будь-яке зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави, в тому числі спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні», - сказав Лукашенко.

Як відомо, 26 січня планується екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели з участю держсекретаря США Майкла Помпео. 

Нагадаємо, 25 січня США закликали американців негайно виїхати з Венесуели.

Раніше Організація Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) повідомила, що під час протестів у Венесуелі загинуло 26 людей.

Попри оголошення парламентом Венесуели незаконним переобрання Ніколаса Мадуро на другий термін президентства він все одно провів церемонію інавгурації, яка викликала масові хвилювання в країні.

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо, який очолює Національну асамблею (парламент), оголосив себе тимчасовим президентом країни – згідно з Конституцією. Його підтримали тисячі громадян, які вийшли на акції протесту.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів у країні.

Читайте також статтю:

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: