Лукашенко змінив керівництво уряду Білорусі

Лукашенко змінив керівництво уряду Білорусі

Новим прем’єром Білорусі став Сергій Румас

Президент Білорусі Олександр Лукашенко змінив керівництво уряду Білорусі. Відповідні кадрові рішення озвучив глава держави, передає Белта.

Прем'єр-міністром Білорусі призначений Сергій Румас, який до теперішнього часу очолював Банк розвитку. Першим заступником прем'єр-міністра став Олександр Турчин, до теперішнього часу керівника апарату ради міністрів. Заступником прем'єр-міністра призначено Ігоря Ляшенка.

«Він перебуває у відрядженні, він в курсі справи. Буде займатися питаннями, якими займався Володимир Семашко», - сказав Президент. До теперішнього часу Ігор Ляшенко очолював концерн «Белнафтохім».

Заступником прем'єр-міністра також призначено Володимира Кухарєва.

«Він буде курирувати питання будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту. Це основа. А далі вам визначать в уряді, як ви розподілите ці обов'язки», - пояснив президент.

Крім того, заступником прем'єр-міністра призначено Ігоря Петришенка, який до цього був послом Білорусі в Росії. Він буде відповідати за соціальну сферу - охорону здоров'я, освіту, культуру, спорт.

Міністром архітектури та будівництва призначено Дмитра Мікуленка.

Міністром промисловості - Павла Утюпіна.

«Знаєте сферу. Ви там, по-моєму, років п'ять пропрацювали. І дуже добре, що ви попрацювали і в міністерстві економіки. Для вашої майбутньої роботи це просто прекрасно», - зазначив білоруський лідер.

Міністром зв'язку і інформатизації призначено Костянтина Шульгана.

«Людина дисциплінована, військова, дуже добре знає цю сферу, і особливо перспективу розвитку, пов'язану з інформаційними технологіями, створенням великої питомої ваги в сфері IT», - охарактеризував нового міністра глава держави.

Міністерство економіки очолить Дмитро Крутий.

Головою Державного військово-промислового комітету призначено Романа Головченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: