Міністр оборони Нідерландів заявила про кібервійну з Росією

Міністр оборони Нідерландів заявила, що країні треба позбутися наївності в питанні кібербезпеки

Нідерланди знаходяться в стані кібервійни з Росією. Про це в неділю, 14 жовтня, заявила міністр оборони Анк Бейлевельд в інтерв'ю нідерландському телебаченню.

Таким чином міністр прокоментувала інцидент, який стався в квітні поруч зі штаб-квартирою Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі, коли чотири людини з російськими дипломатичними паспортами були затримані поруч з автомобілем, повним електронного обладнання. Як раніше заявляла Бейлевельд, йшлося про невдалу спробу російських спецслужб зробити кібератаку на сервери ОЗХЗ.

«Те, що сталося, дійсно небезпечно», - заявила Бейлевельд. На питання, чи можна назвати нинішнє становище між двома країнами «кібервійною», вона відповіла: «Так, справи йдуть так».

«Ми повинні позбутися від наївності в цій області і вжити заходів», - додала глава оборонного відомства Нідерландів. За її словами, після недавніх подій міністерство оборони збільшило витрати на кібербезпеку.

«Ми вкладаємо більше коштів в розвідувальні служби, щоб мати можливість бачити, що відбувається, і вживати заходів у разі потреби», - вказала Бейлевельд. Вона повідомила також, що НАТО розглядала пропозицію Нідерландів використовувати своїх фахівців з кібератак.

4 жовтня влада Нідерландів повідомила про запобігання комп'ютерної атаки російських шпигунів на сервери ОЗХЗ. Чотири російські шпигуна з дипломатичними паспортами були видворені з Нідерландів ще в квітні, проте подробиці були розкриті лише в жовтні. За словами міністра Бейлевельд, до складу шпигунської групи входили Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотников і Олексій Мінін. У Москві відкидають всі звинувачення.

Як повідомлялося, Нідерланди працюють над санкціями проти осіб, які здійснюють кібернапади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: