Порошенко спрогнозував строки закріплення курсу України на ЄС та НАТО

Порошенко спрогнозував строки закріплення курсу України на ЄС та НАТО
Порошенко нагадав, що Верховна Рада підтримала його пропозиції щодо змін до Конституції у частині закріплення євроатлантичного курсу України

Голосування у першому читання за закріплення у Конституції євроатлантичного курсу є твердою запорукою остаточного ухвалення змін, твердить президент

Президент Петро Порошенко сподівається, що зміни до Основного закону України, які закріплять євроатлантичні прагнення українського народу, будуть прийняті найближчим часом. Про це глава держави сказав під час виступу на урочистій посвяті курсантів Херсонської морської академії поповнення 2018 року.

«Чотири роки тому український народ здійснив цивілізаційний вибір на користь європейського майбутнього, а декілька тижнів тому українська Верховна Рада підтримала пропозиції президента щодо змін до Конституції щодо закріплення в Конституції європейського і євроатлантичного вибору українського народу», - цитує його слова Банкова.

«321 голос «за». Більш ніж конституційна більшість є твердою запорукою, що найближчим часом ці зміни до Конституції будуть прийняті», - додав президент. Глава держави також висловив переконання, що ключ до цього європейського вибору – не лише у реформуванні економіки, правової та політичної системи.

«Ключ до цього є і освітня реформа. Така за якою ми ввійдемо на рівних до європейського інтелектуального простору», - зауважив він.

Нагадаємо, заступник генерального серетаря НАТО з питань політики і безпеки Алехандро Альваргонсалес вірить, що Україна набуде повноцінне членство в Альянсі.

Станом на серпень 2018 року близько 42% українців вважають членство в НАТО найкращою гарантією національної безпеки, а участь у відповідному референдумі взяли би 63% громадян, і віддали би свій голос за вступ 67% опитаних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: