Між Німеччиною і Данією побудують підводний тунель за €8 млрд

Між Німеччиною і Данією побудують підводний тунель за €8 млрд
Зараз німецький і данський острови з'єднані автомобільною дорогою

Тунель довжиною 19 кілометрів з'єднає німецький острів Фемарн із данським Лолланом

Влада Федеративної Республіки Німеччина схвалила проект з будівництва підвідного тунелю між Німеччиною і Данією. Про це повідомляє Reuters.

Загальна вартість проекту оцінюється у вісім мільярдів євро. Планується, що тунель з'єднає два острови: німецький Фемарн і данський Лоллан. Його протяжність складе 19 кілометрів.

Усередині тунелю буде прокладена чотирьохсмугова автомобільна траса, а також дві залізничні колії.

Після завершення будівництва об'єкт перейде у власність уряду Данії. Він же забезпечить більшу частину фінансування, випустивши облігації під свої гарантії. Частина коштів буде виділена з бюджету ЄС.

Зараз Ферман з'єднаний з материковою Німеччиною автомобільною дорогою.

Очікується, що новий тунель дозволить підвищити швидкість пересування і буде затребуваний жителями німецьких Гамбурга, Бремена і Ганновера, а також столиці Данії Копенгагена і шведського міста Мальме.

Аналогічний проект був реалізований в 1994 році. Тунель, прокладений по дну протоки Ла-Манш, що з'єднує Францію з Великобританією, отримав назву Євротунель. Його довжина становить 50,4 кілометра.

Нагадаємо, 19 грудня підприємець Ілон Маск відкрив швидкісний тунель під Лос-Анджелесом, який зв'язує кілька районів міста та передмістя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: