Нова резолюція ООН вимагатиме позначати Крим як тимчасово окупований Росією

Нова резолюція ООН вимагатиме позначати Крим як тимчасово окупований Росією
Дипломат: Документ чітко зазначає, яка територія є жовто-блакитною, а яка – триколорною
Фото: Радіо Свобода

Для Росії таким чином звужується можливість маніпуляцій

Проект резолюції ООН щодо Криму містить вимогу до міжнародних організацій позначати півострів виключно як тимчасово окупований Російською Федерацією. Про це повідомив заступник глави МЗС України Сергій Кислиця.

«У ній (резолюції) міститься вимога до міжнародних організацій та спеціалізованих установ ООН позначати в офіційних документах український півострів лише як «Автономна Республіка Крим та місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Російською Федерацією», – повідомив він.

Як пояснив дипломат, для Росії таким чином звужується можливість маніпуляцій з наданням національних статистичних даних, з урахуванням інформації з Кримського півострова, з намаганням таким чином легітимізувати незаконну анексію.

«Тут не може бути місця для «території з невизначеним статусом». Документ чітко зазначає, яка територія є жовто-блакитною, а яка – триколорною, і щодо Криму немає жодних різночитань», - наголосив Кислиця.

«Тому, коли наступного разу в шкільних підручниках або атласі умовної "держави ікс" Крим буде позначений «не українським», можна бути правомірно посилатися на положення резолюції", - додав він.

Резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна» у четвер розглядатиме профільний Третій комітет Генасамблеї ООН. Остаточне ж її затвердження відбудеться в грудні на пленарному засіданні Генасамблеї.

Раніше стало відомо, що у цьогорічній резолюції ООН щодо ситуації в Криму будуть вперше перелічені прізвища українців, яких незаконно утримує Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: