Новий президент Чорногорії виступив за зміцнення відносин з Росією

Новий президент Чорногорії виступив за зміцнення відносин з Росією
Міло Джукановіч

Джукановіч висловив надію на те, що Москва буде поважати вибір чорногорців, які вирішили вступити в НАТО

Міло Джукановіч, який переміг на виборах президента Чорногорії, що відбулися 15 квітня, має намір працювати над зміцненням відносин між Подгоріцею і Москвою.

Він заявив, що чорногорсько-російські відносини потрібно зробити більш сучасними і він постарається на посаді президента зробити в це свій внесок. Новий президент також висловив надію, що Москва буде поважати вибір чорногорців, які вирішили вступити в НАТО.

За його словами, цей вектор країна обрала давно, і він не має нічого спільного з ворожістю по відношенню до жителів Росії.

Раніше повідомлялося, що Міло Джуканович в числі інших політиків потрапив до санкційного списку Росії в травні 2017 року, через три місяці після того, як спеціальний прокурор Чорногорії заявив про наявність неспростовних доказів причетності військової розвідки Чорногорії до спроби військового перевороту в країні і вбивства політика.

Міло Джуканович фактично керує Чорногорією з 1991 року. Він сім разів був прем'єр-міністром цієї країни, один раз президентом і один раз - міністром оборони. Джуканович був фаворитом президентських виборів, і інтрига полягала лише в тому, чи зможе він здобути перемогу вже у першому турі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: