Парламент Каталонії призупинив вибори очільника регіону

Парламент Каталонії призупинив вибори очільника регіону
Парламент Каталонії

Вибори очільника Каталонії стали неможливими після рішення Верховного суду Іспанії

Парламент Каталонії у суботу, 24 березня, призупинив вибори глави регіональної влади після арешту чергового кандидата на цю посаду Жорді Турулла. Про скасування голосування оголосив спікер каталонського парламенту Роже Торрент, повідомляє агенція dpa.

Згідно з рішенням Конституційного суду Іспанії, вибори не можуть відбуватися без особистої присутності в парламенті кандидата на посаду.

«Я не заспокоюся, поки не побачу вас на свободі», - заявив під час засідання спікер парламенту, звертаючись до своїх затриманих напередодні колег.

Нагадаємо, напередодні Верховний суд Іспанії вирішив відкрити провадження через заклики до «повстання» проти 13 каталонських політиків, у тому числі Жорді Турулла. 51-річного політика та ще чотирьох його колег затримала поліція. Він буде утримуватися під вартою до суду, запланованого на жовтень, йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Арешти політиків спровокували протести в Каталонії увечері 23 березня - на вулиці, зокрема в Барселоні, вийшли тисячі людей. Як зазначає агенція AP, унаслідок сутичок активістів з поліцією постраждали 35 осіб.

Лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон покинув Фінляндію, до того як фінська влада встигла затримати його за виписаним в Іспанії ордером.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: