Після Кримського мосту друг Путіна може переключитися на Таманський порт

Після Кримського мосту друг Путіна може переключитися на Таманський порт
Компанія Аркадія Ротенберга може заробити ще майже мільярд доларів

Лише з федеральних контрактів Аркадій Ротенберг зможе отримати 65 млрд рублів

В РФ розглядають можливість залучення компанії Аркадія Ротенберга, які займалися створенням Кримського мосту, до будівництва порту в Тамані. Мова йде про структуру ООО «Стройгазмонтаж» (СГМ). Повністю роботи на Кримському мосту мають бути завершені на грудень 2019 року. Проте основний масив робіт має бути завершений на початку наступного року. Це звільнить значну частину потужностей СГМ для нових проектів.

Попереднє рішення щодо залучення структур Аркадія Ротенберга до роботи над об’єктами федерального порту Тамань було прийнято іще на весні 2018 року. Мова йде про суховантажний термінал порту. Хоча принципового рішення приватні інвестори щодо планів створення такого терміналу ще не прийняли. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

В рамках створення Кримського мосту СГМ додаткового орендувала техніку на 100 млн євро терміном від 3 до 6 років. Як наслідок, після завершення робіт над мостом компанія Аркадія Ротенберга матиме значні додаткові потужності для участі в масштабних інфраструктурних проектах. Робота ж лише за федеральними контрактами по Таманському порту може гарантувати СГМ отримання не менше 65 млрд рублів (близько 959 млн доларів).

Принциповим є лише прийняття приватними інвесторами кінцевого рішення щодо суховантажного термінала. Роботи повинні бути початі в 2019 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: