Понад 8,5 тисячі німців отримали замість вакцини фізрозчин

Понад 8,5 тисячі німців отримали замість вакцини фізрозчин
Жінка, яка займалася підготовкою шприців для вакцинації, заміняла препарат фізрозчином
Фото з відкритих джерел

Розслідування інциденту з підміною препарату від Covid-19 взяв на себе комісаріат за політично вмотивованими злочинами

Понад 8,5 тисячі осіб, серед них і люди старші 70 років, у ФРН, найімовірніше, отримали фізрозчин замість вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung з посиланням на сайт округу Фрісландія (федеральна земля Нижня Саксонія).

До такого висновку експерти прийшли за підсумками розслідування, розпочатого раніше в зв'язку з квітневим інцидентом, при якому з'ясувалося, що співробітниця центру вакцинації підмінила вакцину Pfizer фізрозчином. Тоді повідомлялося, що замість препарату шість осіб отримали пустушку.

Медсестра зізналася, що зробила це умисно, але свій вчинок пояснила небажанням повідомляти про те, що не втримала ампулу з цінними ліками.

Однак в ході розслідування вдалося з'ясувати, що жінка, яка займалася підготовкою шприців для вакцинації, заміняла препарат фізрозчином і в інших випадках. Передбачається, що в період з 5 березня до 20 квітня цього року, коли уколи робила саме ця жінка, замість ліків понад 8,5 тисячі пацієнтів могли отримати фізрозчин.

«Це зачіпає в цілому 8 557 осіб», - зазначено в заяві влади округу.

Розслідування інциденту з підміною препарату від Covid-19 взяв на себе комісаріат за політично вмотивованими злочинами.

Журналсти уточнили, що раніше причетна до підміни вакцини фізрозчином жінка в соцмережах критично висловлювалася про ситуацію з коронавірусом в країні.

Нагадаємо, станом на 10 серпня у Києві щеплено більше мільйона громадян. Для мешканців столиці доступні вакцини для першої дози – CoronaVac/Sinovac Biotech та Moderna (mRNA-1273), а для ревакцинації AstraZeneca, CoronaVac/Sinovac Biotech, Cominarty/Pfizer-BioNTech.

МОЗ України розробляє стимули для сімейних лікарів активніше вакцинувати пацієнтів від Covid-19, зокрема, серед яких нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних.

У той же час міністр освіти та науки Сергій Шкарлет вважає, що хоча й з’явилися нові штами коронавірусу, поки тепло і немає супутніх сезонних захворювань, діти можуть розпочати новий навчальний рік у школах у повноформатному режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: