Прах Стівена Гокінга поховають поруч з Ньютоном і Дарвіном

Прах Стівена Гокінга поховають поруч з Ньютоном і Дарвіном
Стівен Хокінг

Похорон Гокінга відбудеться 31 березня

Прах відомого вченого Стівена Гокінга буде похований у Вестмінстерському абатстві, поруч з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Про це повідомляє ВВС.

«Поминальна служба пройде в Кембриджі, місті, яке він дуже любив. Вона відбудеться в пасхальну неділю, 1 квітня, в церкві Св. Марії Кембриджського університету», - йдеться в заяві сім'ї Гокінга.

Зазначається, що ця церква розташована неподалік університетського коледжу Гонвілл-енд-Кіз, де Гокінг пропрацював понад 50 років.

У заяві дітей Стівена Гокінга на сайті коледжу сказано: «Наш батько жив і працював в Кембриджі більш як 50 років. Він був невід'ємною і помітною частиною життя міста. Саме тому ми вирішили провести поминальну службу в місті, яке він так любив, і яке любило його. Життя і робота нашого батька багато значила для багатьох людей, як релігійних, так і не релігійних. Відповідно, служба проходитиме з урахуванням всіх традицій».

Похорон Гокінга відбудеться 31 березня. На ньому будуть присутні його родичі, друзі та колеги.

Як повідомлялося, всесвітньо відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг помер 14 березня на 76-му році життя.

У 1963 році 22-річному Стівену Хокінгу був поставлений діагноз бічний аміотрофічний склероз (БАС). Лікарі відводили йому не більше двох-трьох років життя. Однак він продовжив займатися активною науковою діяльністю, навіть будучи паралізованим, прикутим до інвалідного візка і спілкуючись з людьми через комп'ютерний синтезатор мови.

Раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася дисертація Стівена Хокінга про те, як розширюються всесвіти.

Читайте також: «У тихих людей найгучніші думки». Життєві цитати великого вченого Стівена Хокінга

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: