Прем’єр Грузії розповів про дії у відповідь на призначення Саакашвілі

Прем’єр Грузії розповів про дії у відповідь на призначення Саакашвілі

«Після губернаторства Саакашвілі в Одесі Грузії і Україні треба було докласти великих зусиль, щоб повернути відносини в рамки нормального, стратегічного союзництва» – прем’єр Грузії

Прем’єр Грузії дав зрозуміти, що побоюється «втручання у внутрішні справи Грузії» з боку Саакашвілі

Грузія не буде розривати дипломатичні відносини з Україною через призначення Михайла Саакашвілі на високу посаду, проте розробить тактику захисту «від його авантюр». 

Про це заявив журналістам прем’єр-міністр Георгій Гахарія, повідомляє «Новости-Грузия»

«Хоч ми і відкликали посла, це не означає, що ми поставимо під сумнів дипломатичні відносини або стратегічне партнерство. Ми відкликали посла тільки для того, щоб провести консультації на тему, як захистити наші відносини від авантюристів», – сказав Гахарія.

При цьому прем’єр Грузії дав зрозуміти, що побоюється «втручання у внутрішні справи Грузії» з боку Саакашвілі. Гахарія хоче отримати гарантії від української сторони, що цього не станеться. 

«Ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству і не поставили б під загрозу ці відносини. Це для нас найважливіше. Згодом обов’язково, щоб хтось, ким би він не був, сказав, що буде забезпечено те, щоб в майбутньому не продовжиться втручання в справи іншої країни, як він стримає Михайла Саакашвілі, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії», – сказав Гахарія. 

Водночас він наголосив, що після губернаторства Саакашвілі в Одесі Грузії і Україні треба було докласти великих зусиль, щоб «повернути відносини в рамки нормального, стратегічного союзництва».

Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, а Олександра Ольшанського – заступником голови.

Олександр Ольшанський вже заявив, що займеться канабісом.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський запропонував Саакашвілі посаду секретаря Національної ради реформ, головою якого є глава держави. Рішення було прийняте через труднощі з призначенням на посаду віце-прем’єр-міністра з питань реформ, яку планували створити спеціально для нього.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: