Президент Німеччини закликав боротися з відчуженням Росії від країн Заходу

Президент Німеччини закликав боротися з відчуженням Росії від країн Заходу

Штайнмаєр стурбований «галопуючим відчуженням» РФ від країн Заходу

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Росію і США до діалогу по ситуації в Сирії.

«Великі сили несуть велику відповідальність. Тут повинен послідувати перший крок, Путін і Трамп повинні це світу. Якщо Вашингтон і Москва не знайдуть шляхи один до одного в сирійському питанні, то шанси на поліпшення ситуації в Сирії будуть дорівнювати нулю», - сказав Штайнмайєр в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, яка виходить в неділю, 15 квітня.

Вперше за сім років війни в Сирії виникла небезпека прямої конфронтації американської і російської зброї на території Сирії, додав він.

«Сьогодні ми на наступному ступені ескалації російсько-американських відносин», - вважає президент Німеччини. Він висловив стурбованість у зв'язку з «галопуючим відчуженням» Росії від країн Заходу, додавши, що з обох сторін не залишилося «практично ніякої підстави для довіри».

«Незалежно від Путіна, ми не повинні оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами», - підкреслює Штайнмаєр. Він закликає німецьких політиків протидіяти цьому «відчуженню», не припиняти діалог з Росією і в той же час, в тому числі і в особистих контактах, давати зрозуміти Кремлю «наслідки його дій для російсько-європейських відносин».

Нагадаємо, депутати Державної думи Росії в законопроекті про відповідь на зарубіжні санкції запропонували виробляти в Росії американські товари без дозволу правовласників.

Російський чиновник запропонував заварювати кору дуба і пити настоянку «Глоду» замість американських ліків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: