Президент Словаччини підтримав дострокові вибори до парламенту через вбивство журналіста

Президент Словаччини підтримав дострокові вибори до парламенту через вбивство журналіста
Фото: Peter Tkac

Вбивство Яна Куціяка сколихнуло політичну систему Словаччини

Президент Словаччини Андрей Кіска заявив про те, що країна має здійснити радикальні перестановки в уряді або провести дострокові вибори до парламенту. Таку заяву він зробив на фоні вбивства журналіста-розслідувача Яна Куціяка, яке сколихнуло країну минулого тижня. Про це повідомляє видання EU Observer.

Андрей Кіска заявив про те, що це вбивство створило значну недовіру до держави і правоохоронних органів. На думку президента Словаччини уряд Роберта Фіцо не зробив нічого протягом минулого тижня, щоб заспокоїти громадян країни. 

У відповідь на це очільник уряду Роберт Фіцо заявив, що президент не має повноважень розпускати уряд. Цей крок за його словами може бути зроблений лише на основі рішення партій коаліції. Вбивство Яка Куціяка викликало підозри щодо можливого зв’язку італійської мафії і уряду Роберта Фіцо по частині махінацій із субсидіями ЄС.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

В суботу у словацькому селі Штявнік, що на півночі країни, відбувся похорон вбитого наприкінці лютого журналіста-розслідувача Яна Куцяка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: