Протести у Греції: відбулися сутички, постраждали дев'ять поліцейських

Протести у Греції: відбулися сутички, постраждали дев'ять поліцейських

Поліція у відповідь розпорошила сльозогінний газ

В Греції на акції протесту проти перейменування Македонії відбулися сутички демонстрантів з поліцією.

Про це повідомляє Associated Press.

Наголошується, що протестувальники кидали у поліцію каміння, фаєри, обливають фарбою. Один з протестувальників, з грецьким прапором на спині, напав на поліцейських з палицею.

Поліція у відповідь розпорошила сльозогінний газ.

За попередньою інформацією, внаслідок зіткнень постраждали дев'ять правоохоронців, інформації про кількість потерпілих серед протестувальників поки немає.

Як повідомлялося, в Афінах у неділю десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти угоди з Македонією щодо перейменування балканської країни. 

Нагадаємо, наприкінці наступного тижня у парламенті Греції відбудеться голосування щодо ратифікації угоди про перейменування Македонії. 11 січня парламент Македонії підтримав перейменування країни на Республіку Північна Македонія.

Відповідну угоду з Грецією підписано у червні 2018 року, таким чином була поставлена крапка у багаторічній суперечці між двома державами.

Реалізація угоди стала однією з головних умов для початку переговорів щодо вступу Македонії до ЄС та НАТО.

Спір між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку ж назву має регіон Греції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: