Рішення про морські території України: стала відома реакція Росії

Рішення про морські території України: стала відома реакція Росії
Закон спрямований на попередження вчинення контрабандних операцій

Українське рішення в Росії назвали політизацією

Член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Антон Морозов прокоментував для російського пропагандистського каналу RT рішення українського президента Петра Порошенка підписати закон про розширення зони контролю України в Чорному морі з 12 морських миль до 24 морських миль.

«В Україні, як і раніше хочуть політизувати питання Керченської протоки, продовжити провокацію щодо акваторії і руху там військових судів. Це ні до чого доброго не призведе», - сказав він.

Морозов також пригрозив, що «всі порушники, які незаконно здійснюють судноплавство в російській акваторії, будуть залучатися до встановленої міжнародним правом відповідальності».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в суботу, 29 грудня, підписав закон про прилеглу зону України, що розширює морські території країни.

Метою закону є гармонізація морського законодавства України з законодавством інших причорноморських держав та інших держав-учасниць Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Також закон спрямований на попередження вчинення контрабандних операцій і нелегальних заходів суден до закритих портів тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до закону, прилегла зона - це зона відкритого моря, що прилягає до територіального моря України та зовнішня межа якого знаходиться на відстані не більш, як 24 морських милі, відраховані від вихідних ліній, від яких відміряється ширина територіального моря України

Верховна Рада прийняла законопроект «Про прилеглу зону України» 6 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: