«Росія не смітник». Жителів РФ обурили нові дії влади

«Росія не смітник». Жителів РФ обурили нові дії влади
Акції супроводжуються затриманнями учасників
Фото: mbkhmedia

Жителі Росії протестують проти «сміттєвої реформи»

У Москві, Санкт-Петебурзі та десятках інших міст Росії проходять акції протесту проти звалищ з відходами, а також проти політики влади щодо поводження зі сміттям у цілому.

У декількох десятках міст Росії в неділю, 3 лютого, проходять акції протесту проти так званої сміттєвої реформи і звалищ побутових відходів під девізом «Росія не смітник». За даними організаторів, серед яких - Архангельська громадянська ініціатива «Вільна північ», заходи заплановані більш ніж в 20 регіонах.

Портал «МБХ Медіа» повідомляє про 53 містах-учасниках в 32 регіонах. Акції проходять як в великих містах, зокрема Москві і Санкт-Петербурзі, так і в невеликих населених пунктах.

У Ярославлі, Санкт-Петербурзі, Наро-Фомінську, Омську число учасників протестів склало 150-300 осіб. У місті Котлас Архангельської області активісти оцінили кількість демонстрантів в 1000. У Красноярську, де температура повітря досягала мінус 38 градусів, зібралося близько 50 чоловік. У Москві на початок акції прийшли кілька сотень людей.

Акції супроводжуються затриманнями учасників. Так, у місті Калтан Кемеровської області були затримані три активісти. Як повідомляє штаб Навального в Калінінграді, напередодні в організатора мітингу в цьому місті, члена регіональної ради партії «Яблуко» Віктора Горбунова пройшов обшук, проти нього порушили кримінальну справу за статтею про розповсюдження порнографії. Іншого організатора мітингу В'ячеслава Єгорова напередодні суд відправив під домашній арешт на місяць і 25 днів, звинувативши в неодноразовому порушенні порядку проведення публічного заходу, написав в Twitter політик Геннадій Гудков.

Весь 2018 рік у Росії з різною інтенсивністю тривали мітинги за чисте повітря і проти московського сміття. В середині січня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про створення державної корпорації, якій доручать створити комплексну систему поводження з твердими побутовими відходами в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: