Скандал із вигаданими статтями: Der Spiegel відсторонив двох редакторів

Скандал із вигаданими статтями: Der Spiegel відсторонив двох редакторів
Фіхтер і Геєр «могли усвідомлювати», що історії, написані Релотіусом, були неправдивими

Відсторонення буде діяти на час розслідування

Німецьке видання Der Spiegel повідомило, що звільнило двох редакторів після скандалу з вигаданими матеріалами. Про це повідомляє видання RTE з посиланням на внутрішній лист видання.

Згідно з листом, дія контрактів шеф-редакторів Ульріха Фіхтера і Маттіаса Геєра призупинена до тих пір, поки внутрішня комісія не завершить розслідування.

Як пише The New Yotk Post, Фіхтер і Геєр «могли усвідомлювати», що історії, написані Клаасом Релотіусом, були неправдивими.

19 грудня редакція німецького Der Spiegel розповіла про звільнення Релотіуса за написання фейків. Релотіус співпрацював з виданням сім років, він зізнався, що придумував деталі на кшталт цитат і персонажів і цілі історії. Незалежне журі, яке нагороджувало німця, зібралося і одноголосно проголосувало за позбавлення його премій.

24 грудня видання повідомило, що Релотіус збирав гроші зі своїх читачів нібито на допомогу сиротам в Туреччині. Водночас кошти повинні були перераховуватися на його особистий рахунок. Скільки грошей було зібрано і що з ними сталося, також невідомо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: