США і КНДР погодили місце і дату нового саміту

США і КНДР погодили місце і дату нового саміту

Місце і дата саміту можуть бути оголошені наступного тижня

Дата і місце проведення нової зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином були узгоджені і можуть бути оголошені наступного тижня.

Про це заявив американський лідер, передає Reuters.

«Ми оголосимо про це дуже скоро, ми, можливо, оголосимо про це на наступному тижні», - цитує Трама Fox News.

Агентство нагадує інтерв'ю державного секретаря США Майка Помпео. За його словами, США направляють команду в КНДР для підготовки до саміту, який відбудеться «десь» в Азії наприкінці лютого.

Нагадаємо, напередодні Білий дім повідомив, що президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин проведуть другий саміт наприкінці лютого 2019 року. Про це Трамп домовився з представником КНДР Кім Йон Чхолем, який є наближеною до лідера КНДР особою і перебував у Вашингтоні. Перша історична зустріч Трампа та Кім Чен Ина відбулась у червні 2018 року в Сінгапурі. Тоді лідери підписали документ, в якому йшлося, зокрема, про те, що США та КНДР зобов'язуються «встановити нові відносини», об'єднають свої зусилля для забезпечення тривалого та стабільного миру на Корейському півострові. Окрім того, КНДР зобов'язалася докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.

Утім, 17 січня Трамп заявив, що США модернізують протиракетну оборону для захисту від загроз з боку Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. «Противники Америки посилюють свій летальний ударний потенціал, і захист нашої країни - мій перший обов'язок», - наголосив Трамп. Він додав, що США переслідують при цьому «просту мету - мати можливість виявити і знищити будь-яку спрямовану проти нас ракету».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: