США стимулюють вчених відмовитися від співпраці із Росією та Китаєм

США стимулюють вчених відмовитися від співпраці із Росією та Китаєм

Заборона вводиться відповідно до курсу щодо посилення протидії викраденню американських технологій

Міненерго США ініціювало заборону власним співробітникам працювати у китайських та російських проектах

Співробітникам і вченим міненерго США заборонили брати участь в програмах з пошуку кадрів, які спонсоруються низкою країн. Про це повідомляють джерела газети The Wall Street Journal. Заборона була прийнята для захисту інтересів нацбезпеки і наукового єдності, пояснив виданню заступник міністра енергетики США Ден Брулетт.

«Працювати потрібно або з нами, або з ними», - заявив він.

Джерела газети стверджують, що вчені та співробітники міненерго, а також майбутні отримувачі грантів мають повинні будуть оголошувати про свою участь в програмах, що фінансуються Росією, Китаєм, Іраном і КНДР. Тим, хто буде задіяний в таких програмах, запропонують або припинити свою участь в них, або звільнитися з міненерго.

Відзначається, що заборона вводиться відповідно до курсу адміністрації президента США Дональда Трампа щодо посилення протидії викраденню американських технологій та державної власності, в тому числі з боку Китаю.

Раніше мін'юст США офіційно звинуватив китайську компанію Huawei в промисловому шпигунстві і шахрайстві при спробі обходу санкцій проти Ірану. Американська компанія T-Mobile ще в 2014 році подала позов до суду на Huawei про крадіжку власної роботизованої технології Tappy для перевірки роботи смартфонів. У Huawei відкидали ці звинувачення.

Читайте також:

Huawei на ваші голови

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: