Суд РФ засудив українця до восьми років колонії

Суд РФ засудив українця до восьми років колонії
Кіяшко отримав 8 років колонії

Ігоря Кіяшко звинувачували в підготовці воєнної контрабанди і шпигунстві

Російське видання «Коммерсант» повідомило про те, що суд Нижегородської області РФ виніс вирок Ігорю Кияшку. Сторона обвинувачення заявляла, що українець здійснював закупівлі деталей до двигунів РД-33 для винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну, а також збирав секретну документацію по комплексу С-400 за наказом СБУ.

Ігор Кіяшко отримав 8 років колонії суворого режиму. Сам розгляд справи відбувався в закритому режимі через секретність матеріалів справи.

Українця затримали в квітні 2018 року в Нижньому Новгороді нібито під час спроби отримати лопатки для двигунів РД-33. Слідство заявило, що Ігор Кіяшко із серпня 2017 року шукав інформацію про радар 92Н6А для системи ППО С-400. Даний радар в тому числі використовується для розробки перспективної системи ППО С-500 Тріумфатор.

Сам Ігор Кіяшко заперечував факт збору інформації по системі ППО, але підтвердив намір передати СБУ деталі для двигунів винищувачів.

Адвокати українця не мають намір оскаржувати вирок, оскільки вважають його м’яким. Кримінальний кодекс РФ передбачає від 10 до 20 років за шпіонаж і від 3 до 7 років із штрафами за контрабанду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: