Сутички на кордоні зі Сектором Гази: кількість жертв збільшилась до 12

Сутички на кордоні зі Сектором Гази: кількість жертв збільшилась до 12
Фото: AFP

Всього поранення отримали більше 700 людей

Кількість загиблих під час зіткнень між палестинцями та ізраїльською армією на кордоні з сектором Газа збільшилася до 12. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров'я Палестини.

Наголошується, що в акціях протесту беруть участь десятки тисяч палестинців. Очікується, що в демонстраціях в цілому візьмуть участь мільйон жителів Палестинської автономії.

Як повідомляє палестинська сторона, більшість демонстрантів застрелили біля кордону, який відділяє палестинські землі від ізраїльських. Під час обстрілу з танка загинув фермер, а одному із загиблих було 16 років.

Ізраїль визнає застосування вогнепальної зброї проти найбільш агресивних учасників акції протесту та покладає всю відповідальність за кровопролиття на організаторів, зокрема на правлячий в Газі рух ХАМАС.

Протестувальники вимагають повернення біженців на території, які тепер належать Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що п`ятьох загиблих.

Нагадаємо, у січні Ізраїль прийняв рішення закрити КПП «Кермен Абу Салім», який є єдиною можливістю для торгівлі з сектором Газа.

13 березня повідомлялося, що у секторі Газа, поряд із кортежем прем'єр-міністра Палестини Рамі Хамдалли, який приїхав до Гази із візитом, прогримів вибух.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: